Tuzno paceTUŽNO PAČE

Predstava Tužno pače je realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu grada Beograda. Priča u sebi nosi veom važne poruke o toleranciji, drugarstvu i odrastanju. Malo pače, Paju, pratimo u veoma burnom period odrastanja, tetka sa kojom živi pretvara se da je labud, najbolji drug, petlić, nije prihvaćen jer nema pedigre, dolazi deda patak sa sela da otkrije neke porodične tajne, a učiteljica sprema pače za muzičko takmičenje iako ono ne ume da peva. Posle niza dramatičnih situacija svaki od junaka naše priče shvata da je poseban, jedinstven i važan, baš takav kakav je.
br /> Tema koja je u osnovi ovog komada je od veliki važnosti za razvoj i odrastanje dece. Bez obzira na to šta drugi ljudi misle ili kažu, važno je da svako dete uvek zna da je jedinstveno. Bez obzira na to da li je neko visok, nizak, mršav, debeo, koju boju kože ima, da li je pametan i u šta veruje, važno je samo da je poseban i važan. Svako od nas ima priliku da uradi i postane šta god poželi i da pruži svoj doprinos svetu u kom živimo.

Režija: Bojana Tušup
Muzika: Ana Rančić
Tekst: Aleksandar Stevanović
Scenografija: Biljana Nećak

Igraju:
Pače Paja – Miroljub Turajlija
Tetka, učiteljica – Sandra Janković
Deda Patak, petlić Pele – Miljan Prljeta

 

Vuk i tri prasetaVUK I TRI PRASETA

Ova pozorišna bajka se izvodi uz aktivno učešće dece od kojih će neki u jednom delu predstave dobiti I male glumačke zadatke. Tri praseta, Lažoje, Spavoje i Radoje bezbrižno žive u šumi jer se vuk odselio na sever kod bake Vukice. Najstariji brat, Radoje, koji je vredan, odgovoran, radan pokušava da se izbori sa mlađom braćom koji se po ceo dan igraju, lažu i spavaju. Međutim, oni ne slute da je vuk odlučio da se vrati jer je baka Vukica vegetarijanac, a njemu se jede meso. Dolazi do opšte panike, nadmudrivanja i posle niza preokreta Lažoje i Spavoje shvataju da treba da se promene. Uz pomoć dece oni sagrade kuću, nadmudre vuka Vukoja i na kraju se goste uz čaj i kolače u kući od cigala koju su napravili.

Režija: Sandra janković
Muzika: Ana Rančić

Igraju:
Lažoje: Bojana Tušup
Spavoje: Peđa Damnjanović
Radivoje, Vukoje: Jovana Filipović


VrteskaVRTEŠKA – Artur Šnicler (večernja predstava)

Predstava tretira problem otudjenosti koja je jedan od osnovnih problema modernog doba kao i kompleksnih medjuljudskih odnosa, koji su puni nerazumevanja i površnosti. U pozorišnom eksperimentu u kome tri glumca tumače deset likova dominira problem nedostatka emocija modernog čoveka, koji vodi do banalnosti.

Režija: Dragana Miloševski

Text: Artur Šnicler
Muzika: Irena Popović Dragović
Kostim: Katarina Vuković

Igraju:

Miroljub Turajlija, Sandra Janković i Bojana Tušup

 

 

Zaljubljeni meda 1ZALJUBLJENI MEDA

Predstava zaljubljeni meda je duhovita i zabavna priča o ljubavi, prijateljstvu, hrani, ekologiji i šumi. Na jednostavan i neposredan način upućuje deci bitne poruke o životu. Meda Dembel je zaljubljen u maci Lili ali ne sme to da joj prizna jer su oni najbolji drugovi. Plačljiva Lili, pročitavši knjigu o princezi koja organizuje kviz ne bi li našla princa, dolazi na ideju da učini isto. Kako se za kviz prijavio samo jedan kandidat, vuk Ljubiša, nemoguće je organizovati takmičenje, neočekivano se prijavljuje i Dembel i menja tok predstave. Predstava je interaktivna.

Režija – Bojana Tušup
Muzika – Ana Rančić
Scenografija – Manja Tankosić
Maska - Beba Bogdanović

Igraju:
Meda Dembel – Miroljub Turajlija
Vuk Ljubiša – Miljan Prljeta
Maca Lili – Jovana Filipović                      

 

 

Ko je u stvari Deda Mraz? NOVOGODIŠNJA PREDSTAVA „Ko je, ustvari, Deda Mraz?“

U ovoj neobičnoj i poučnoj priči o davanju, praštanju i ljubavi, deca će uživati i aktivno učestvovati. Glavne junake Čedu i Milicu, začarala je veštica. Jednog, naizgled običnog dana, oni pronalaze prase Vericu, koja će im izmeniti život. Uz pomoć dobre vile i bezgranične ljubavi, oni skidaju čini i pobeđuju vešticu. Kroz ovu priču deca će otkriti veliku tajnu ko je, ustvari, Deda Mraz.

režija: Sandra Janković
tekst: Manja Tankosić

Igraju:
dečak Čeda - Miljan Prljeta
Milica - Željka Stričević
Veštica - Sandra Janković
Prase Verica - Sandra Janković
Vila Pahuljica - Bojana Tušup

Save

Save